Ga terug naar het overzicht

 Awareness, Security & Continuïteit, daar moet de focus liggen! 


 
 'We are no longer securing computers... we are securing society!'

 

De start van een nieuw jaar geeft altijd weer nieuwe inzichten! Afgelopen jaar hebben wij een aantal keer ingezoomd op diverse soorten van Cybercriminaliteit en ook dit jaar is het één van de belangrijkste focuspunten. 

De realiteit is dat iedereen kan worden gehackt! Vele stellen dat het een kwestie van tijd is voordat ook u wordt gehackt... het is belangrijk om te weten hoe u moet reageren als het zover is en hoe u de schade zoveel mogelijk kunt beperken.

Een goed voorbeeld is pasgeleden de hack op het Nova College in Haarlem (Gehele casebeschrijving Nova College vanuit het FD hebben wij beschikbaar in PDF, geïnteresseerd, vraag hem bij ons aan via sales@pmnetworking.nl). Zij zijn recent slachtoffer geworden en hebben direct zeer adequaat gereageerd, door al hun systemen af te sluiten van de buitenwereld.Ook u zult bij het reageren op een hack belangrijke keuzes moeten maken in het heetst van de strijd. En heeft u bijvoorbeeld al inzichtelijk wat u kunt doen om de schade te beperken, hoe lang een eventuele downtijd acceptabel zou zijn en hoe snel u weer up and running kunt zijn wanneer het uw bedrijf overkomt.

Wilt u weten hoe uw bedrijf beschermd is tegen cybercriminelen en wat u kunt doen om het te voorkomen?... Neem dan vooral contact met ons op!

Ook dit jaar zullen wij regelmatig artikelen delen om de wereld van Cybercrime steeds verder te ontrafelen, zodat wij gezamenlijk de juiste maatregelen kunnen nemen om het binnen uw organisatie te voorkomen! 

Belangrijke update (Microsoft/ Windows PC)
Vanaf 10 januari worden Windows 7 en 8.1 niet langer meer ondersteund door Microsoft met (security)updates. Ons advies is dan ook om zo snel mogelijk te upgraden indien u dit nog niet hebt gedaan naar Windows versie 10 of 11.