Back-up

     

Een Back-up is altijd een goed plan!

Bijna ieder kent wel een verhaal waarbij een bedrijf werd getroffen door ransomware of een andere calamiteit waardoor belangrijke data verloren ging. Voor veel mensen klinkt dit erg ver van de realiteit en heeft het inrichten van een back-up niet direct de 1e prioriteit. Maar vandaag de dag is het inrichten van een back-up voor uw bedrijfsgegevens essentieel om uw bedrijf te beschermen tegen cybercriminaliteit!

Waarom een Back-up?

Wanneer uw bedrijf om wat voor reden ook wordt getroffen door een vorm van computercriminaliteit, kan het zo maar zijn dat uw gehele organisatie tot stilstand komt. Bijvoorbeeld omdat uw bedrijfsdata wordt gegijzeld en u niet langer toegang heeft tot uw bedrijfsnetwerk. Wanneer u een structurele back-up oplossing heeft, kunt u vrij snel weer 'back in business' zijn, doordat u met een recente back-up weer aan de slag kunt. U voorkomt hiermee financiële schade en het verlies van belangrijke bedrijfsdata! 

     
     

Back-up - Bedrijfsnetwerk

SStel uw bedrijf wordt geraakt door een virus of ransomware. Dan kan het zomaar zijn dat er, ondanks een beschikbare back-up, door de plotseling schade toch een aantal uur werk verloren gaat. Dit moet u willen voorkomen en daarom is een back-up alleen vaak niet genoeg. PM Networking heeft naast de back-up mogelijkheden ook een aantal totaalpakketten, waarin Antivirus de hoofdrol speelt. Voor de garantie van uw bedrijfscontinuïteit zou een combinatie van beide uw uitgangspunt moeten zijn!

     

Back-up - Servers

Alleen al met het openen van een verkeerde e-mail, kan een virus zich verspreiden door uw hele bedrijf. Belangrijke data kan op deze manier permanent gewist worden en doordat er geen back-up beschikbaar is, bent u dit dan ook definitief kwijt. Dit is gemakkelijk te voorkomen door op structurele basis een back-up te maken van uw bedrijfsserver. U voorkomt zo dat uw hele bedrijf wordt platgelegd. 

     

Back-up - Werkplek 

Inmiddels hebben wij al vele werkplekken ingericht en kunnen wij u hierbij goed adviseren. Wij richten de werkplekken per individu in, zodat iedere medewerker efficiënt en productif aan de slag kan! Hiermee creëert u dat medewerkers een zelfstandige manier van werken hanteren, waarbij het belangrijk is dat ook zij bij onverwacht dataverlies snel weer kunnen beschikken over een back-up. Met de Werkplek back-up wordt er een back-up gemaakt van de volledige werkplek. In de deze back-up worden alle documenten, programma’s en office documenten meegenomen. De back-up wordt uitsluitend naar de cloud geschreven.

     

Anti-Virusscanner 


 

Er zijn talloze soorten virussen. Eén ding hebben ze gemeen, dat is dat ze zichzelf vermenigvuldigen en dat ze in meer of mindere mate schade toebrengen aan je apparaat. Je kunt bestanden kwijtraken doordat een virus ze onleesbaar maakt, of zelfs je harde schijf kan worden geformatteerd. Ook kan het zo zijn dat er bestanden op straat komen te liggen of dat je door middel van een virus wordt bespioneerd door je eigen webcam en/of microfoon. Het belang van een virusscanner en het inschakelen van de firewall is dus groot.

     
     

2-Factor-Authenicatie 


 

Veilige toegang tot uw bedrijfsnetwerk, uw applicaties en bedrijfsdata, op ieder apparaat, ongeacht waar uw gebruikers zijn. Dat kan nu door middel van twee-factor-authenticatie (2FA). Het is een extra veilige manier van inloggen. De identiteit van de gebruiker wordt hierbij niet vastgesteld door middel van één, maar door twee factoren. Dit betekent dat u naast het invoeren van een gebruikersnaam en wachtwoord, zoals u gewend bent, ook nog een tweede factor nodig hebt om op uw bedrijfsnetwerk te kunnen inloggen. Dit kan in de vorm van een pushmelding, die u accepteert in een mobiele app gekoppeld aan uw bedrijfsaccount!