Cloud oplossingen
     

Een goed ingerichte Cloud omgeving levert vele voordelen

PM Networking biedt drie verschillende vormen van een Cloud oplossing aan. Het is belangrijk om als bedrijf kritisch te kijken naar wat de behoeftes zijn en van daaruit een keuze te maken tussen een Publieke, Private of Hybride Cloud omgeving. Vanuit onze ervaring denken wij graag met u mee en adviseren wij u de juiste vorm van de Cloud.

 

Advies Publieke Cloud

Met de keuze voor een Publieke Cloud omgeving, kiest u voor de standaard. U kiest met deze vorm van de Cloud uit een van de grotere aanbieders van Clouddiensten, denk bijv. aan Microsoft 365, Microsoft Azure of Google Cloud. Zij richten een serveromgeving voor u in, binnen de datacenters die zij beheren. Hiermee krijgt u een standaard dienstenpakket en conformeert u zich aan de voorwaarden en het beheer en onderhoud van de betreffende Cloud aanbieder. 

Advies Private Cloud

Wanneer u kiest voor een Private Cloud krijgt u beschikking over uw eigen ingerichte servers vanuit ons datacenter. U neemt deze als een dienst van ons af, waarbij u gegarandeerd bent van de laatste ontwikkelingen op het gebied van Security & Compliance. Met de keuze voor de Private Cloud, kiest u ervoor om het beheer en onderhoud uit te besteden aan PM Networking. Wij bekijken bij de keuze voor deze vorm van de Cloud gezamenlijk welke werkwijze het beste bij uw bedrijf past.

Advies Hybride Cloud

Een Hybride Cloud is een combinatie van een Private en Publieke Cloud. Dit biedt als grootste voordeel dat er apps en gegevens gemakkelijk kunnen worden verplaatst van de ene omgeving naar de andere. Dus wanneer de private serveromgeving overbelast dreigt te raken, kan de capaciteit snel worden opgeschaald door zaken te verplaatsen naar de andere omgeving. Ook hier speelt het beheer en onderhoud van uw omgevingen een belangrijke rol. Dit bespreken wij graag met u, wanneer u voor deze vorm van de Cloud wil kiezen. 

Security & de Cloud

De Cloud is veilig wanneer het op de juiste wijze wordt ingericht. PM Networking heeft veel ervaring met het klantspecifiek inrichten van Cloud omgevingen en gezamenlijk bekijken wij de beste werkwijze voor uw bedrijf. 

 


 
Cloud oplossingen
     

Welke voordelen biedt de Cloud?

  • Efficiëntie
    Cloud Computing zorgt ervoor dat medewerkers overal ter wereld kunnen werken. Je bent niet meer gebonden aan één werkplek
  • Kostenbesparing 
    De kosten zijn lager omdat er vaak een abonnementsvorm is, waardoor grote investeringen in hard- en software uitblijven
  • Geen downtime 
    Er is geen noodplan meer nodig, voor als servers down zijn of als de applicaties het niet doen
​​​
 
     

Back-up oplossingen 


 

Bijna iedereen kent wel een verhaal waarbij een bedrijf werd getroffen door ransomware of een calamiteit waardoor belangrijke data verloren ging. Voor veel mensen klinkt dit erg ver van de realiteit en heeft het inrichten van een back-up niet direct prioriteit. Dit is onterecht en maakt bedrijven zeer kwetsbaar! Vandaag de dag is het inrichten van een back-up voor uw bedrijfsgegevens essentieel. Niet eerder hebben externe bedreigingen zo op de loer gelegen en is iedereen een mogelijk doelwit voor bijv. hackers die uw hele bedrijf kunnen blokkeren met hun ransomware. 

     
     

Consultancy


 

Onze consultancy diensten hebben één doel; wij willen dat onze klanten door middel van onze diensten hun ICT-omgeving zo efficiënt en effectief mogelijk inrichten. Wij doen dit door klanten te adviseren en samen te bekijken hoe de inzet van ICT kan bijdragen aan het behalen van de bedrijfsdoelstellingen. Uw ICT-omgeving moet uw medewerkers, klanten én bezoekers optimaal faciliteren in het uitvoeren van hun werkzaamheden.