Ga terug naar het overzicht

Zorg dat uw ICT bijdraagt aan een energiezuinige bedrijfsomgeving!

Wij zijn ons allemaal bewust van de gestegen en nog steeds stijgende tarieven voor het gebruik van gas en elektra. Nu heeft dit een enorme impact op iedereen en zo ook op uw bedrijfsomgeving. Er zijn natuurlijk altijd grote/ rigoureuze maatregelen te nemen die uw bedrijfsomgeving energiezuiniger maken, maar er zijn wellicht ook een aantal ICT gerelateerde maatregelen, waar u wellicht nog niet aan heeft gedacht, maar welke wel kunnen bijdragen aan kostenverlaging!

De eerste stap is altijd dat u bewustwording creëert onder uw medewerkers en/of collega’s. Wanneer iedereen beseft dat de meest kleine aanpassing al kan bijdragen aan het verlagen van het energieverbruik en er samen wordt toegewerkt naar een doel, is het altijd gemakkelijker om verandering teweeg te brengen. Uiteraard is het ook goed om zelf het goede voorbeeld te geven… Lead by Example!

Wat kunt u doen?

Om vanuit het gebruik van apparatuur en servers, het energieverbruik terug te dringen, zijn er een aantal tips die u kunt toepassen of laten toepassen door uw ICT-beheerder...