Ga terug naar het overzicht

Microsoft staakt bundelen Teams en Office, wat nu?

Vanaf 1 oktober 2023 komt er in de Europese Economische Ruimte (EER) een einde aan de standaard bundeling van Teams en de Microsoft 365- en Office 365-suites. Microsoft gaat de vergaderapp vanaf dan los aanbieden, dus zonder de combinatie met Office 365 en Microsoft 365. Dit heeft als belangrijkste reden dat zij op deze manier een mogelijke mededingingsboete van de EU hopen te voorkomen.

Wij begrijpen dat wanneer u dit leest, er wat vragen ontstaan rondom uw huidige Microsoft 365 licentie. Want wordt Teams ook losgetrokken als u al een licentie heeft? Daar is het antwoord kort en bondig nee op, voor bestaande Teams klanten die hun huidige Office en Microsoft 365 abonnementen behouden, veranderd er tot op heden niets.  

Bent u een nieuwe klant en wilt u  gebruik gaan maken van Office 365 en/of Microsoft 365, dan dient u Teams apart aan te schaffen. U kunt de Teams licentie apart kopen voor 5 euro per maand of 60 euro per jaar. Microsoft heeft een overzicht van de verschillende pakketten gemaakt. 

Wanneer u vragen heeft over deze ontwikkeling, neemt u dan vooral contact met ons op!