Veilig Thuiswerken, waar moet u aan denken?

Wegens het coronavirus werken veel mensen momenteel vanuit huis. Het is op dit moment van belang om na te denken over uw informatiebeveiliging. Uw bedrijfsnetwerk wordt bijvoorbeeld extra belast, heeft u wel de juiste maatregelen getroffen om dit werkend te houden, nu bijna iedereen thuis aan de slag is?

Daarnaast is de beveiliging van uw bedrijfsnetwerk nu belangrijker dan ooit. Zeker gezien de hoeveelheid mensen die nu van buiten uw bedrijf inloggen op het bedrijfsnetwerk. Maakt u bijvoorbeeld al gebruik van een VPN (Virtual Private Network) of laat u de medewerkers al gebruik maken van Twee-Factor-Authenticatie, wat inhoudt dat u werknemers naast het reguliere inloggen ook een tweede verificatie moeten doen via een mobiele app, voordat ze ingang krijgen tot het bedrijfsnetwerk?

Dit zijn allemaal zaken die wij voor u kunnen beoordelen en waar nodig kunnen adviseren en uitrollen. Wij vinden het op dit moment van essentieel belang dat onze klanten veilig aan de slag kunnen, zonder voor onverwachte en vervelende verrassingen te komen staan. Daarom hebben wij deze week twee zaken centraal staan die belangrijk zijn om over na te denken en waar nodig actie op te ondernemen;

Het gebruik van het platform Zoom, maar waarborgt u de Privacy wel op de juiste manier?

Zoom is een cloud video platform dat door de recente situatie een enorme groei doormaakt. Vele organisaties kiezen voor Zoom. Het platform biedt tal van functionaliteiten, maar slaagt erin eenvoudig in gebruik te blijven. Met Zoom Rooms transformeert u iedere ruimte tot een moderne meeting ruimte, ingericht op het nieuwe samenwerken.

Op zich een ideale tool om vanuit huis met al je collega’s en klanten meetings te organiseren. Maar waar veel bedrijven en personen niet direct bij stilstaan zijn de privacy instellingen bij het gebruik van deze tool. De tool is vooral gericht op gebruiksgemak, maar heeft een open karakter waardoor een juiste inrichting van de instellingen om de privacy van u, uw werknemers en bedrijfsgegevens te waarborgen essentieel is.

PM Networking, begrijpt waarom u gebruikt wilt maken van deze tool, maar ondersteunt u graag bij het instellen van de juiste Privacy instellingen, zodat u medewerkers veilig en zonder risico vanuit huis kunnen werken en overleggen!

Gebruik van eigen Hardware van medewerkers neemt toe, maar hoe staat het met de Virusscanner?

Nu bijna heel werkend Nederland thuis werkt en dit vrij abrupt gebeurde kan het zo zijn, dat u als werkgever, medewerkers thuis heeft zitten die werken vanaf een eigen Laptop of PC. Ideaal is het eerste idee, uw medewerker kan aan de slag en u bent volop productief! Waar helaas te weinig bij wordt stilgestaan zijn de gevaren die dit met zich meebrengt. Wanneer de medewerker thuis aan de slag gaat met zijn of haar eigen hardware, voldoet de apparatuur vaak niet aan de beveiliging maatstaven die u stelt aan de hardware die verbinding maakt met uw bedrijfsnetwerk.

Laptops en Pc’s van uw werknemers worden gebruikt voor het downloaden van muziek bijv. of spelen van videogames etc. Met dezelfde laptop of PC wordt nu dus toegang tot uw bedrijfsnetwerk geaccepteerd. Dit kan onnodige risico’s met zich meebrengen. Een eerste belangrijke stap die moet worden nagegaan is of iedere PC die toegang heeft tot uw bedrijfsnetwerk voorzien is van een professionele virusscanner. Daarmee wordt een eerste en belangrijke stap gemaakt richting een veilige werkomgeving.

PM Networking kan voor u inventariseren wat er nodig is om uw medewerkers veilig aan de slag te laten gaan vanuit huis. Na de inventarisatie kunnen wij gezamenlijk bepalen wat er nodig is om ook met eigen hardware veilig aan de slag te kunnen in het bedrijfsnetwerk.

Twee-Factor-Authenticatie (2FA)

Een tweede volgens ons essentiële stap is uw medewerkers niet alleen te laten inloggen met de vaste inloggegevens om toegang te laten krijgen tot uw bedrijfsnetwerk, maar ook twee-factor-authenticatie. Door het gebruik van 2FA wordt de identiteit van de gebruiker dus niet langer vastgesteld door middel van één maar van twee factoren. Dit betekent dat u naast het invoeren van een gebruikersnaam en wachtwoord zoals u gewend bent, ook nog een tweede factor nodig hebt om in te kunnen loggen. Dit kan nu in de vorm van een melding die wordt geaccepteerd in een mobiele app gekoppeld aan uw bedrijfsaccount! 

Meer over Twee-Factor-Authenticatie

PM  Networking staat klaar voor al uw vragen en wil u op deze manier wijzen op de vaak onbekende gevaren. Wij ondersteunen u graag bij het in kaart brengen van de risico’s en bij het toepassen van de juiste beveiligingsmaatregelen, zodat iedereen vanuit uw bedrijf veilig aan de slag kan! Het is niet alleen nu belangrijk, maar ook in de toekomst is dit van essentieel belang om uw bedrijf veilig te laten werken!

Geïnteresseerd?

E: sales@pmnetworking.nl – T: +31(0)75 – 6811 611 – I: www.pmnetworking.nl