.nl Control geeft u maximale controle over uw domeinnaam. Als u kiest voor .nl Control, gaan alle belangrijke veranderingen eerst langs u of degene die u daarvoor aanwijst.

.NL Control werkt, zoals de naam wellicht doet vermoeden, uitsluitend op .nl domeinnamen. Bij vorige extensies (.com/.eu/etc.) is deze dienst niet van toepassing.

 

Bescherm uw naam met .nl Control - Aangeboden door PM Networking

Hoe werkt .nl Control?

Een domeinnaam met .nl Control heeft de status limited (beperkt). Die status betekent dat SIDN (de uitgever van alle .nl namen) alle verzoeken voor veranderingen daadwerkelijk zal controleren. Zij bellen je op en willen vervolgens dat je een handtekening zet voor de wijziging. Ook als je zelf iets wenst te veranderen. De wijzigingen blijf je gewoon bij PM Networking aanvragen, wel zo gemakkelijk!

Door deze handmatige controle vanuit SIDN bent u op de hoogte van alle wijzigingen in uw domeinnaam. Zowel technisch, maar ook administratieve- en het wijzigen van de houder van de domeinnaam worden gecontroleerd (en dient u zelf toestemming voor te geven).

 

Voor welke veranderingen geldt .nl Control?

  • Veranderen van gegevens van de domeinnaam: Houder, Administratief contactpersoon, Technisch contactpersoon
  • Domeinnaam verhuizing (naar andere registrars/providers);
  • Domeinnaam opheffen;
  • Technische wijzigingen zoals: Nameservers, DNSSEC-sleutelmateriaal en wijzigen van de glue records van de in-zone nameserver (optioneel)

Zo vraag je .nl Control aan

De dienst “.nl Control” wordt aangevraagd per domeinnaam. Gezien de kosten van de dienst, is het ons advies om uitsluitend de domeinnamen in deze dienst onder te brengen waar u veel waarde aan hecht, bijvoorbeeld doordat het de domeinnaam is waarmee u actief mailt of bekend staat bij anderen (een website of webshop bijvoorbeeld). De procedure gaat als volgt;

  1. Neem contact met ons op via onderstaand formulier;
  2. Wij sturen u een inschrijfformulier toe waarbij u iemand autoriseert voor de wijzigingen. Dit kunt u ook zelf zijn;
  3. Stuur het formulier naar ons toe, met het bewijs dat u momenteel de houder bent van de domeinnaam (“Recent” Kvk-uitreksel, kopie van een geldig ID-bewijs);
  4. PM Networking controleert de documenten en zal de dienst aanvragen bij SIDN;
  5. SIDN zal telefonisch met u contact opnemen om te controleren of de aanvraag juist is. Hierna krijgt uw domeinnaam de status limited (beperkt), en wordt u gebeld voor alle bovenstaande wijzigingen!

De kosten van de “.nl Control” dienst bedragen € 90,- per jaar (Excl. BTW)

Via onderstaand formulier kan je “.nl Control” aanvragen bij PM Networking. Bij het aanvragen dient de domeinnaam reeds in het beheer te zijn van PM Networking. Heeft u vragen over het formulier, of wenst u een persoonlijk advies? Neem dan contact met ons op!