PM Networking is in 2001 opgericht door 2 studievrienden in een zolderkamer te Westzaan. De hoofdtak was het onderhouden van printers, werkplekken en servers (kantoor automatisering). Wegens de behoefte (en het ontbreken) aan stabiele en goede partners is het dienstenaanbod vrij snel uitgebreid met diverse Internet diensten, zoals (batched) e-mail voorzieningen, domeinnaam registraties en webhosting.

De twee jonkies zijn ondertussen uitgegroeid tot ware professionals in hun vakgebieden.

Hedendaags telt PM Networking 8 medewerkers (zie ” De gezichten achter “) en zijn wij gevestigd in het centrum van Zaandam. Onze Internet Diensten hebben zich, mede door een aantal overnames in dat vakgebied van o.a. (2008) “ISPWay”, (2009) “Eemland Internet” en recentelijk (januari 2016) “Iblox“, door ontwikkeld tot een volwaardige speler.

Aansluitend op onze visie om (bedrijfs-)processen te verbeteren door middel van het inzetten van ICT (technieken) hebben wij eveneens sinds 2009 een eigen (software) ontwikkelteam. Naast de eigen specialismes en ons grote netwerk aan professionals, zijn wij erg geoefend in het coördineren van (eveneens grotere) ontwikkel projecten (outsourcing). Deze kanalen en ons netwerk kunnen wij inschakelen wanneer er met andere programmeertalen of kennis gewerkt dient te worden. Een programmeertaal moet gebruikt worden waar het goed in is: Een hamer om te timmeren, een zaag om te zagen. Wij werken uitsluitend met experts in hun vakgebied.

Onze Missie

Het is onze missie dat u als ondernemer succesvol kunt zijn. Wij faciliteren u op het gehele ICT vlak en zijn een volwaardige sparringspartner. Wanneer u succesvol kunt zijn, zijn wij dat ook. Wanneer u groeit, groeien wij mee. Wanneer u een server storing heeft, hebben wij een slapeloze nacht. Complete ontzegging op het gehele ICT vlak, dat is onze missie.


Onze Visie

IT is een gereedschap wat in de tegenwoordige tijd een steeds belangrijker onderdeel vormt van de organisatie. Een bedrijf beveiligd zich doorgaans goed met dikke deuren, zware sloten, slagbomen tot toegangspasjes en bewaking aan toe. Dit doen zij om hun kostbare bezit te beschermen. IT is daar een niet weg te denken onderdeel in. Elk bedrijf is zo zwak als de zwakste schakel, en dat wordt maar al te vaak uitgemeten in het nieuws: bedrijf x gehackt, bedrijf y betaald losgeld aan hackers om bestanden ontsleuteld te krijgen, en zelfs de overheid laat USB sticks rond zwerven.

Wij vinden dat je als bedrijf moet inschatten wat de impact kan zijn voor uw onderneming in dergelijke situaties. Wat is de impact bij een server crash? Hoe lang mag het herstel duren? Hoe lang kunt u zonder internet? En dan de belangrijkste vraag: Wat heeft u er precies aan gedaan om dergelijke problemen te voorkomen?

Het is dan ook onze visie dat;

  • IT daadwerkelijk als een gereedschap voor u moet werken
  • Processen vereenvoudigd kunnen & moeten worden door het correct inzetten van IT middelen
  • Werk leuker gemaakt kan worden door IT op een juiste manier in te zetten
  • U efficiënter kunt werken met de juiste IT voorzieningen

Welke ingrediënten heeft u nog meer nodig voor succes?