PM Networking is in 2001 opgericht door 2 studievrienden in een zolderkamer te Westzaan. De hoofdtak was het onderhouden van printers, werkplekken en servers (kantoor automatisering). Door vraag vanuit de markt is het dienstenaanbod vrij snel uitgebreid en geprofessionaliseerd met diverse Internet diensten, zoals (batched) e-mail voorzieningen, domeinnaam registraties en webhosting.

Inmiddels zijn deze studievrienden uitgegroeid tot ware professionals in hun vakgebieden!

Hedendaags telt PM Networking 12 medewerkers (zie ” De gezichten achter “) en zijn wij gevestigd in het centrum van Zaandam. Wij zijn een specialist op het gebied van ICT. Wij delen onze kennis graag met onze klanten en streven naar een optimale oplossing voor iedere klant.

Aansluitend op onze visie om (bedrijfs-)processen te verbeteren door middel van het inzetten van ICT (technieken) hebben wij eveneens sinds 2009 een eigen (software) ontwikkelteam. Naast de eigen specialismes en ons grote netwerk aan professionals, zijn wij erg ervaren in het coördineren van (eveneens grotere) ontwikkel projecten (outsourcing). Deze kanalen en ons netwerk kunnen wij inschakelen wanneer er met andere programmeertalen of kennis gewerkt dient te worden. Een programmeertaal moet gebruikt worden waar het goed in is: Een hamer om te timmeren, een zaag om te zagen. Wij werken uitsluitend met experts in hun vakgebied.

Onze Missie

Het is onze missie dat u als ondernemer succesvol kunt zijn. Wij faciliteren u op het gehele ICT vlak en zijn een volwaardige sparringspartner. ICT zit in ons DNA en wij zijn erop gefocust, dat iedere onderneming die voor PM Networking kiest zorgeloos aan de slag kan zonder na te hoeven denken over digitale continuïteit en veiligheid.


Onze Visie

IT is een gereedschap wat in de tegenwoordige tijd een steeds belangrijker onderdeel vormt van de organisatie. Een bedrijf beveiligd zich doorgaans goed met dikke deuren, zware sloten, slagbomen, toegangspassen tot aan fysieke bewaking toe. Dit doen zij om hun kostbare bezit te beschermen. IT is daar een niet weg te denken onderdeel in. Elk bedrijf is zo zwak als de zwakste schakel, en dat wordt maar al te vaak uitgemeten in het nieuws. Wees dit voor en bescherm u bedrijf tegen externe invloeden.

Wij vinden dat je als bedrijf moet inschatten wat de impact kan zijn voor uw onderneming in dergelijke situaties. Wat is de impact van een server die crasht? Hoe lang mag het herstel duren? Hoe lang kunt u zonder internet? En dan de belangrijkste vraag: Wat heeft u er precies aan gedaan om dergelijke problemen te voorkomen?

Onze visie is;

  • Dat IT voor u werkt als een tool welke uw dagelijkse werk:
  • Eenvoudiger maakt
  • Structureert
  • Efficiënter en gewoonweg leuker maakt!

Welke ingrediënten heeft u nog meer nodig voor succes?