Waarom een Back-up voor Office 365, juist wel heel erg belangrijk is!

Wanneer u gebruikt gaat maken van Office 365, werkt uw bedrijf vanaf dat moment vanuit de Cloud. U heeft een snelle en eenvoudige toegang tot de applicatie of u nu werkt vanaf een smartphone, desktop of laptop. Veel organisaties zijn na de overgang naar Office 365 van mening dat doordat er gebruik wordt gemaakt van de Cloud er niet langer een back-up nodig is. 

Overstappen naar Microsoft Office 365 betekent alleen niet dat alle data automatisch in de Cloud wordt opgeslagen en bewaard. Er bestaat de misvatting dat Microsoft verantwoordelijk is voor beveiliging en het behoud van data binnen de Microsoft Office 365 omgeving. Dit is alleen niet helemaal het geval, en daarom geven wij u graag een duidelijke uitleg welke verantwoordelijkheid er ligt bij Microsoft en en bij de organisatie zelf.

Microsoft biedt vanuit zijn Office 365 pakket standaard:
•    Bescherming tegen dataverlies door serviceproblemen, hardware-fouten of
     natuurrampen
•    Korte termijn bescherming van gegevens tegen gebruikers en/of admin-
     fouten (Recycle Bin, soft delete)

Wanneer u op een andere wijze schade ondervindt aan uw Microsoft Office 365 omgeving, bijvoorbeeld bij:
•   Bewust of onbewust verwijderen van bestanden en chats
•   Gehackt worden, Ransomware of andere vormen van Malware die gegevens
    beschadigen en/of verwijderen
•   Het omzetten van een Microsoft Office 365 licentie van de ene persoon naar
    de ander

In deze situaties heeft u wanneer u nog geen Back-up oplossing geïmplementeerd heeft, een serieus probleem. Deze zaken zijn gewoonweg niet gewaarborgd en opgeslagen waardoor onnodig verlies en schade tot de realiteit behoort. Vaak wordt in combinatie met Microsoft Office 365 ook gebruik gemaakt van OneDrive. Ook voor deze dienst is een Back-up essentieel.  

Wanneer u ook gebruik maakt van OneDrive…
 Wanneer uw organisatie OneDrive gebruikt voor het opslaan van bestanden, dan is er zeker een Back-up oplossing nodig! De bestanden van OneDrive staan in de Cloud, dat betekent echter niet dat er automatisch een uitvoerige Back-up en herstel functionaliteit is. Wilt u de bedrijfsgegevens optimaal beschermen tegen onbedoeld of gewillig verwijderen van bestanden, andere gebruikersfouten, ransomware en beschadiging, maak dan gebruik van een additionele Back-up oplossing voor uw Office 365 omgeving.     

De Back-up oplossing van PM Networking

PM Networking biedt u de Office 365 Back-up oplossing waarmee u verzekerd bent van het behoud van uw gegevens en bescherming tegen aanvallen van buiten uw organisatie. De onderstaande opsomming geeft u inzicht wat de oplossing van PM biedt:

1. Bescherming tegen gegevensverlies: gebruikers kunnen vaak onbewust (of met opzet) belangrijke e-mails of OneDrive- of SharePoint-bestanden verwijderen. Als dit gebeurt, biedt de Office 365 Back-up de mogelijkheid om snel te zoeken naar en te herstellen wat je nodig hebt.

2. Toegang tot e-mail voor ex-werknemers: Als werknemers vertrekken en u wilt geen abonnementskosten blijven betalen om hun e-mail en gedeelde documenten op te slaan, biedt de PM Back-up voor Office 365 een extra manier om deze gegevens te behouden en te openen.

3. Ondersteuning voor compliance: Als u verantwoordelijk bent voor een organisatie die onder de regelgeving valt met vereisten voor gegevensbewaring, is de PM Back-up ontworpen om u te helpen kritieke gegevens te bewaren en te archiveren.

4. Eenvoudig beheer: met de PM Back-up voor Office 365 kunt u de Office 365 Exchange-, OneDrive- en SharePoint Back-ups beheren vanuit één dashboard.

5. Automatisering: De PM Back-up helpt u de juiste balans te vinden tussen automatisering en controle. U kunt handmatig selecteren welke accounts en postvakken u wilt beveiligen of automatisch nieuwe Office 365-accounts toevoegen aan het Back-up schema.

6. Point-in-time restore: Van Exchange-postvakken wordt automatisch tot wel zes keer per dag een Back-up gemaakt, voor OneDrive- en SharePoint-accounts tot wel vier keer per dag, waardoor u altijd een recente Back-up tot uw beschikking heeft!  

U kunt kiezen voor deze twee varianten!…
Wat goed is om te weten dat wanneer u kiest voor een Back-up voor uw Office 365 omgeving dat dit direct geldt voor alle gebruikers in uw organisatie. Het wordt namelijk ingesteld per licentie en niet er gebruiker.

Wilt u een Back-up oplossing voor uw Office 365 Exchange (Alleen Mailbox)

Kosten per maand: €2,75 per Mailbox

Wilt u een Back-up oplossing voor uw totale Office 365 omgeving (OneDrive/SharePoint/ Exchange (Mailbox)        

Kosten per maand: €5,95 per gebruiker

Goed om te weten!

U krijgt Onbeperkt data (1TB Fair per gebruiker) De data voor uw Office 365 Back-up staat opgeslagen in AmsterdamEquinix AM2 Dit is fysiek een ander datacentrum dan waar vanuit PM Networking de dienstverlening faciliteert. Daardoor is er ook in geval van brand of andere calamiteiten altijd een Back-up op een andere locatie beschikbaar!

Geïnteresseerd?
Neem contact met ons op, en wij vertellen u alles over uw mogelijkheden! Stuur een mail naar sales@pmnetworking.nl of Bel ons op +31(0)75 – 6811 611.