Nu wij met zijn allen Microsoft Teams meer gebruiken dan ooit, was het bijna niet te vermijden dat zij snel zouden komen met een aantal nieuwe functionaliteiten. Om jullie in één keer op de hoogte te stellen van de nieuwe features hebben zijn ze onderstaand uitgeschreven.

1. Je kunt nu een aangepaste achtergrond uitkiezen

Deze functie geeft je de mogelijkheid om een aangepaste achtergrond te tonen tijdens videogesprekken en/of het vergaderen. Je kunt je live achtergrond vervagen of kiezen uit één van de andere achtergronden. Teams plaatst jou als het ware in een andere achtergrond. Handig als je even niet hebt opgeruimd of wanneer er ook andere mensen in de kamer aanwezig zijn.

Wanneer je een contactpersoon rechtstreeks belt kun je dit pas toepassen zodra je verbinding hebt met de andere persoon, lees onderstaand hoe…

Klik in de toolbar op de drie punten met ‘Meer opties’ en vervolgens op ‘Achtergrondeffecten weergeven’. Aan de rechterkant komen de verschillende mogelijkheden in beeld.

Kies de achtergrond die je wilt gaan gebruiken.

Klik op ‘Toepassen’ om jouw keuze te bevestigen.

Indien je een vergadering hebt gepland, dan kan je de achtergrond al instellen voordat je op de knop Deelnemen klikt. Selecteer dan rechts van de camera button ‘Achtergrondeffecten’ en maak vervolgens aan de rechterzijde je keuze.

Voeg je eigen achtergrond toe aan Teams, nooit meer je werkkamer opruimen! 😊
Naast de standaard achtergronden kun je ook je eigen achtergrond maken en toevoegen! Hier is geen standaard knop voor, maar je kunt deze in een map zetten op je laptop waardoor deze afbeelding in het keuzemenu ‘Achtergrondinstellingen’ verschijnt. Je kunt dan bijvoorbeeld ook een bedrijfslogo aan je achtergrond toevoegen!

Allereerst maak je een achtergrondfoto of zoek er eentje op het internet. Bij voorkeur gebruik een je een rustige achtergrond, teveel contrasten of details kunnen afleiden. Het formaat van de afbeelding moet zijn: 1920 x 1080 pixels. Ben je een beetje handig met fotobewerking dan kun je deze eventueel wat vervagen en een logo er op plakken.

De foto plaats je vervolgens in deze map: 

Windows C:\Users\your user name folder\AppData\Roaming\Microsoft\Teams\Backgrounds\Uploads

of

Windows C:\Gebruikers\map met jouw gebruikersnaam\AppData\Roaming\Microsoft\Teams\Backgrounds\Uploads

Jouw persoonlijke foto wordt nu onderaan in het rijtje met te kiezen achtergronden getoond de volgende keer dat je iemand gaat videobellen.

2. Organisator kan vergadering beëindigen voor alle deelnemers

Het is nu mogelijk om als organisator de videovergadering, les of training voor iedereen te beëindigen. Zo blijven er geen deelnemers meer online aanwezig c.q. hoeven alle deelnemers niet  handmatig uit de vergadering te stappen.

Klik op ‘Meer opties’ en vervolgens op ‘Vergadering beëindigen’.

3. Digitaal je hand opsteken, zodat ze zien dat je het woord wil, wel zo efficiënt

Met de nieuwe functie ‘Hand opsteken’ wordt zichtbaar wie er aan het woord wil. Zeker bij overleggen met meer dan 4 personen, werkt dit heel erg fijn of je nu in de mute stand bent of niet zichtbaar, zo ziet de organisator dat je het woord wil.

Rechts van de drie punten zal een handje worden getoond:

4. Automatisch achtergrondgeluid wordt weggefilterd door kunstmatige intelligentie

Door gebruik te maken van kunstmatige intelligentie herkent het programma het verschil tussen jouw stem en achtergrondgeluiden en kan deze laatste automatisch laten wegfilteren. Geen ruis meer van typen, eten, radio, kinderen of andere geluiden.

5. Offline werken kan nu ook!

Lees en maak berichten, zelfs wanneer internet langzaam is of helemaal niet werkt. Vastgemaakte chats en kanalen, samen met eerder bekeken kanalen, zijn ook offline beschikbaar.

6. Walkie Talkie-functie voor Smartphone en Tablet gebruik

Speciaal voor smartphones en tablets komt er een communicatie-app met Walkie Talkie-functie. Volgens Microsoft veiliger dan de klassieke walkie-talkies met onbeveiligde netwerken én gebruikers hoeven een apparaat minder mee te nemen.

7. Meer mensen in beeld!

In de huidige weergave zijn er maximaal 4 personen in beeld. Dit wordt binnenkort uitgebreid naar 9 personen. Zo kun je straks iedereen zien die deelneemt aan een vergadering, want verdere uitbreiding zal snel gaan volgen!