Mag ik mij even voorstellen... Marco 


 
Vertel eens! Wat houdt jouw rol precies in? Wat is je achtergrond?


Bij PM houd ik mij vooral bezig met het ontwikkelen van websites & applicaties. Ik ben bij PM Networking begonnen als stagiair in 2019 en was toen bezig met het laatste jaar van mijn opleiding. Ik heb mijn eind opdracht ook bij PM uitgevoerd. Vervolgens kreeg ik na mijn stage hier een baan aangeboden en ik heb nooit overwogen om hier weg te gaan. Mijn specialiteiten liggen vooral in het maken van de voorkant van applicatie en websites. Dit trok al vrij vroeg mijn aandacht en ik ging hier ook in mijn vrije tijd mee aan de slag om alle mogelijkheden onder de knie te krijgen. Ik bedacht de gekste dingen om mijn site er goed uit te laten zien! Bij PM ben ik wel anders gaan kijken naar de applicatie kant. Ik zag zelf altijd alleen het topje van de ijsberg. Wat jij kon zien kon ik maken. Maar de applicaties zitten veel breder in elkaar, bij PM krijg ik de ruimte om dit te ontdekken en hierin verder te ontwikkelen.

Van welke werkzaamheden krijg jij de meeste energie?


De meeste energie haal ik uit de reactie die je krijgt op je werk. Als je iets hebt gemaakt voor een klant die er vervolgens heel erg blij mee is, geeft dat een enorme boost. Ook wanneer ik iets afrond en wel eens terugkijk op wat ik heb gecreëerd kan ik erg trots zijn op het bereikte eindresultaat. Een positieve werkvloer geeft mij ook veel kracht. Wij hebben gelukkig een leuk (niet altijd te serieus), maar wel hardwerkend team! Een grapje hier en daar kan bij ons geen kwaad. Soms moet je even bukken omdat je weer iets naar je hoofd krijgt, maar hé dat houd je scherp!


Waar zie jij de kansen en uitdagingen in deze nieuwe functie?


De uitdaging zit hem nu vooral in het ontwikkelen van de achterkant (backend) van applicaties. Ik ben zelf vanaf het begin altijd al bezig geweest met het uiterlijk van websites en applicaties, nu wil ik graag kijken naar de ontwikkeling en gebruiksvriendelijkheid van de backend. Door daar nu veel mee bezig te zijn, wil ik mijn kennis hierin naar een hoger niveau tillen.

Wat doe je het liefste in je vrije tijd?


In mijn vrije tijd ben ik graag met mijn vrienden, dan spelen wij gezellig een spelletje of we toeren wat rond met de auto. Ik ben ook erg sportief en doe nu al 15 jaar aan Judo. Ik heb dit gedaan op topniveau, maar ik ben ondertussen als recreant verdergegaan. Je kunt mij nog steeds veel in de Dojo vinden, en daarnaast ben ik ook regelmatig in de sportschool te vinden. Sporten geeft mij rust en de tijd om mijn hoofd leeg te maken.