Mag ik mij even voorstellen... Jasper Lingers 


 
Vertel eens! Wat houdt jouw rol precies in? Wat is je achtergrond?

Ik ben de nieuwe server beheerder en PHP/GO programmeur van het PM team. Dit houdt in, dat ik met beveiliging, prestaties en nog veel meer bezig ben. Mijn achtergrond is dat ik al een echte all-rounder ben sinds de jaren ’90 en al geruime tijd werkzaam ben binnen de ICT. 

Van welke werkzaamheden krijg jij de meeste energie?

Dat varieert bij mij. Ik ben vooral blij als ik met bepaalde tools mijn collega’s kan helpen om hun code te vergemakkelijken en/of te verbeteren. Herschrijven van frameworks is ook altijd interessant. API adapters schrijven en parsers maken is ook erg leuk! Lekker veel technische termen, maar wel werkzaamheden die mij gelukkig maken. 

Waar zie jij de kansen en uitdagingen in deze nieuwe functie?

Vooral het verbeteren en ondersteunen van de systemen en servers, samen met mijn nieuwe server admin-collega. Wij zijn al helemaal aan het los gaan en hebben de smaak goed te pakken. Qua programmeren, is het leuk om verder te werken aan het verbeteren en integreren van bestaande technieken, en deze ook naar een hoger niveau te brengen. Ook wil ik gaan bekijken wat GO programmeren kan betekenen voor PM, vooral omdat dit voor bepaalde doeleinden PHP al voorbij gaat... Genoeg uitdagingen dus waar ik graag mee aan de slag wil! 

Wat doe je het liefste in je vrije tijd?

In mijn vrije tijd heb ik veel hobby’s, hier is een kleine lijst van mijn uiteenlopende bezigheden:
Drummen, Gamen, DJ’en, muziek producen, Dungeons and Dragons, boogschieten, airsoft, Aikido, Japanse cultuur conventies, Dance Dance Revolution, etc… Geen tijd om zich te vervelen dus! :)