Opgelet voor ‘Fake Corona Nieuws’, het kan een hoop onnodige problemen veroorzaken!

De eerste pogingen zijn al gespot en het is een kwestie van tijd voordat er vele volgen… hackers en cybercriminelen die hun weg binnen uw computer proberen te vinden door het publiceren van ‘ Nep Corona nieuws’.

Wat kunt u doen om dit te voorkomen, zodat u hier geen slachtoffer van wordt?

Check de link, door onderstaande actie!

Phishingberichten zijn vaak te herkennen aan een link waarop geklikt moet worden. Meestal lijkt de link helemaal valide, maar als je met cursor op de link gaat staan (dus niet klikken) verschijnt de echte link, wanneer deze afwijkt van de link die je in de eerste instantie ziet, weet je dat het om een malafide mail of bericht gaat!

Bericht komt vanuit een onverwachte hoek!

Phishingmails maken vaak misbruik van gevestigde merken en instanties om de mail vertrouwelijk te laten voelen. Kijk dus niet alleen naar de inhoud van de mail of het bericht regel, maar kijk eerst ook goed naar de afzender van de mail. Wanneer deze rare tekens vertoont of niet klopt i.c.m. de zogenaamde bekende afzender, verwijder het bericht dan direct. Houd dit goed in de gaten, en ga alleen uit van nieuwssites en andere officiële kanalen.

Geef nooit persoonlijk informatie!

Ook al ziet een bericht er nog zo officieel uit, wees altijd op je hoede als er in een bericht om persoonlijke informatie wordt gevraagd. Geef dit in geen geval wanneer je er geen goed gevoel bij hebt.