Maandag 14 december 2020 werd er een hack gepubliceerd bij het Amerikaanse SolarWinds. Naar verluid zijn (Russische) hackersgroepen erin geslaagd om “backdoors” te plaatsen in de software van SolarWinds.

SolarWinds bevestigd deze hack, en geeft aan dat hun softwareoplossing genaamd “Orion” besmet is met malafide code. PM Networking gebruikt van SolarWinds andere softwareoplossingen die niet onder deze hack vallen.

De oplossingen die PM Networking in haar dienstverlening heeft geïntegreerd bevatten software van SolarWinds en zijn herkenbaar aan de volgende benamingen: “remote control”, “pakket veilig/ontzorgd”, “msp back-up”.

De reden dat PM Networking u hierover informeert is dat deze hack momenteel actief in het nieuws is, waaronder bij BNR Nieuwsradio (16/12/2020) en diverse nieuws websites en wij u hierin gerust kunnen stellen.

Meer informatie over de hack gepubliceerd door SolarWinds zijn hier in te zien: https://www.solarwinds.com/securityadvisory

Naast een uitgebreide controle van de eigen omgeving houden wij uiteraard alle securityontwikkelingen (waaronder die van SolarWinds) nauwlettend in de gaten en zullen waar nodig direct maatregelen doorvoeren wanneer dit nodig wordt geacht.

Vooralsnog is de belangrijke boodschap dat de systemen van PM Networking (inclusief het private Cloud platform) veilig worden geacht, en er geen enkele aanleiding is voor verder onderzoek en/of escalatie.

Wanneer er relevante updates zijn inzake de SolarWinds hack zullen wij deze met u delen. Indien u vragen heeft over de exacte tooling die wij bij PM Networking gebruiken, of verdere informatie inzake het SolarWinds incident, verzoeken wij u vriendelijk om contact op te nemen met Maarten Hesse van PM Networking.