Om gelijk maar met de deur in huis te vallen (Leuker kunnen we het niet maken …..) :

Wanneer u op dit moment een website heeft in de “Iblox website builder”, en hier grote wijzigingen aan wenst te maken, is het ons advies om uw website om te zetten naar een ander platform zoals WordPress en/of Concrete5.

De reden hiervan is als volgt:
De Iblox Website Builder is enige jaren geleden (in-house) ontwikkeld door Iblox en niet door diens programmeurs onderhouden. Er zijn ondertussen enkele jaren geen updates meer geweest in de Website Builder (uiteraard wel in het hosting platform waarmee we de Iblox websites faciliteren). Doordat de Website Builder niet onderhouden was/is, zijn de mogelijkheden in het systeem beperkt. Zo is het bijvoorbeeld niet mogelijk om een Responsive website te maken en worden bekende bugs niet opgelost.

Wij raden het dan ook niet alleen af, wij richten zelf geen nieuwe Website Builder websites in. Ook binnen bestaande Websites maken wij geen grote wijzigingen (zoals het implementeren van een webshop of het ombouwen van navigatie structuren) zodat de stabiliteit gewaarborgd blijft van het reeds draaiende systeem. Uitbreidingswensen? Overzetten.

Hoe gaat het overzetten:
Het is niet mogelijk om met een paar drukken op de knop de inhoud van de huidige website om te zetten naar een gewenst ander alternatief. Dit wordt een handmatige klus waarbij de teksten en afbeeldingen (feitelijk alle content) in het nieuwe systeem ingevoerd dient te worden (copy/paste). De vormgeving van de Website Builder kan eveneens niet overgenomen worden en dient, indien men dit verlangd, nagemaakt te worden in de andere systemen.
Zowel WordPress als Concrete5 hebben een grote gemeenschap achter de initiatieven zitten die veel templates/thema’s/plugins/modules en andere mogelijkheden maken voor de websites.

Welke rol kan PM Networking hierin betekenen:
Helaas bieden wij momenteel géén website service: We hebben op dit moment geen vormgevers in dienst die “mooie” websites kunnen maken. Onze expertise zit op het technische vlak, waardoor wij in samenwerking met vormgevers mooie/complexe websites en webshops kunnen opleveren. Veelal past dit niet in de verwachting van de Iblox gebruikers, maar uiteraard kunt u contact met ons opnemen voor de mogelijkheden.

Om de website goed om te kunnen zetten bieden wij een “installatie service” voor het installeren van vrijwel ieder OpenSource systeem (zoals WordPress, Concrete5 en meer) op uw webhosting pakket. U krijgt vervolgens alle gegevens toegestuurd waarmee u de website volledig kunt beheren. Additionele support/ondersteuning bij het gebruik van thema’s, modules, plugins, etc. verrichten wij doorgaans op nacalculatie. Dit is wel zo reëel om de kosten van de webhosting laag te houden, en de kosten voor de support naar alle redelijkheid worden belast.

Aanvullende vragen of opmerkingen over de Iblox Website Builder?
Wij verzoeken u vriendelijk om uw vragen en opmerkingen aan onze support te sturen, we nemen dan z.s.m. contact met u op!