Onderstaand treft u onze instructies aan voor het instellen of installeren van diverse applicaties

<< Klik hier om terug te gaan naar het volledige FAQ overzicht

 • Support op de Iblox Website Builder
 • Known issues (Iblox Website Builder) – Bekende problemen
  • Op deze pagina houden wij u op de hoogte van de bekende problemen (known issues) van de Iblox Website builder.
   Belangrijk om te benoemen dat Iblox het platform niet langer in ontwikkeling heeft, en deze problemen dus ook niet opgelost zullen worden.

   1).
   De website builder van Iblox is niet responsive. De websites werken dan ook niet goed op mobiele apparaten;

   2).
   Sommige onderdelen van de editor laden niet goed in recentere versies van Google Chrome;

   3).
   Nieuwe (additionele) modules kunnen/zullen problemen geven met de huidige website. Het is dan ook af te raden om de website uit te breiden met bijvoorbeeld de Webshop module;

   4).
   Tekstbolletjes zijn soms niet vast te zetten (deze verdwijnen wanneer je met de cursor in de buurt komt van deze bolletjes). Dit is een probleem binnen de gebruikte browser. Een work-around is veelal gebruik te maken van een andere browser. Enkele voorbeelden van browsers: Internet Explorer, Edge, Firefox, Chrome. Wij adviseren met de Website builder gebruik te maken van Firefox.

 • Welke ondersteuning kunt u mij bieden
  • De ondersteuning die wij bieden kan zowel telefonisch, bij u op locatie, bij ons op kantoor, of via remote sessies plaatsvinden (bijvoorbeeld via TeamViewer). De basis ondersteuning die wij bieden bij de webhosting pakketten, zijn echter beperkt tot het technisch functioneren van het hostingpakket. Inhoudelijke vragen over uw website, “zoals: Hoe moet ik … en Hoe kan het dat …”, kunnen door onze concurrerende prijzen en onze wens om u zaken goed uit te leggen niet binnen de basis ondersteuning vallen. U zult hier ongetwijfeld begrip voor hebben.

   Maar hoe dan verder. U heeft een probleem in een website die u zelf niet kunt oplossen?
   Wij kunnen u op vrijwel alle vlakken ondersteuning bieden middels onze aanvullende diensten. Denk hierbij aan SEO vragen, inhoudelijke programmeeropdrachten, installatie (of deinstallatie) van software en/of modules, snelheidsproblemen met de website (overigens vaak veroorzaakt door foute plugins), en meer. Wij ondersteunen eenmanszaken tot professionele webdesign bureau’s inhoudelijk met programmeer vraagstukken. Ook voor inhoudelijke analyses: SEO, usability en website optimalisatie zijn wij de aangewezen partij!

   Neem contact met ons op met uw vraagstuk, en wij informeren u over onze mogelijkheden en specifieke kennis!

 • Hoe kan ik overstappen van de Iblox Website Builder?
  • Om gelijk maar met de deur in huis te vallen (Leuker kunnen we het niet maken …..) :

   Wanneer u op dit moment een website heeft in de “Iblox website builder”, en hier grote wijzigingen aan wenst te maken, is het ons advies om uw website om te zetten naar een ander platform zoals WordPress en/of Concrete5.

   De reden hiervan is als volgt:
   De Iblox Website Builder is enige jaren geleden (in-house) ontwikkeld door Iblox en niet door diens programmeurs onderhouden. Er zijn ondertussen enkele jaren geen updates meer geweest in de Website Builder (uiteraard wel in het hosting platform waarmee we de Iblox websites faciliteren). Doordat de Website Builder niet onderhouden was/is, zijn de mogelijkheden in het systeem beperkt. Zo is het bijvoorbeeld niet mogelijk om een Responsive website te maken en worden bekende bugs niet opgelost.

   Wij raden het dan ook niet alleen af, wij richten zelf geen nieuwe Website Builder websites in. Ook binnen bestaande Websites maken wij geen grote wijzigingen (zoals het implementeren van een webshop of het ombouwen van navigatie structuren) zodat de stabiliteit gewaarborgd blijft van het reeds draaiende systeem. Uitbreidingswensen? Overzetten.

   Hoe gaat het overzetten:
   Het is niet mogelijk om met een paar drukken op de knop de inhoud van de huidige website om te zetten naar een gewenst ander alternatief. Dit wordt een handmatige klus waarbij de teksten en afbeeldingen (feitelijk alle content) in het nieuwe systeem ingevoerd dient te worden (copy/paste). De vormgeving van de Website Builder kan eveneens niet overgenomen worden en dient, indien men dit verlangd, nagemaakt te worden in de andere systemen.
   Zowel WordPress als Concrete5 hebben een grote gemeenschap achter de initiatieven zitten die veel templates/thema’s/plugins/modules en andere mogelijkheden maken voor de websites.

   Welke rol kan PM Networking hierin betekenen:
   Helaas bieden wij momenteel géén website service: We hebben op dit moment geen vormgevers in dienst die “mooie” websites kunnen maken. Onze expertise zit op het technische vlak, waardoor wij in samenwerking met vormgevers mooie/complexe websites en webshops kunnen opleveren. Veelal past dit niet in de verwachting van de Iblox gebruikers, maar uiteraard kunt u contact met ons opnemen voor de mogelijkheden.

   Om de website goed om te kunnen zetten bieden wij een “installatie service” voor het installeren van vrijwel ieder OpenSource systeem (zoals WordPress, Concrete5 en meer) op uw webhosting pakket. U krijgt vervolgens alle gegevens toegestuurd waarmee u de website volledig kunt beheren. Additionele support/ondersteuning bij het gebruik van thema’s, modules, plugins, etc. verrichten wij doorgaans op nacalculatie. Dit is wel zo reëel om de kosten van de webhosting laag te houden, en de kosten voor de support naar alle redelijkheid worden belast.

   Aanvullende vragen of opmerkingen over de Iblox Website Builder?
   Wij verzoeken u vriendelijk om uw vragen en opmerkingen aan onze support te sturen, we nemen dan z.s.m. contact met u op!

 • Welke pagina (of bestand) wordt er als eerste getoond?
  • Elke website dient een eerste pagina te hebben. Dit is de pagina die getoond wordt als u in uw webbrowser uw website oproept via ‘http://www.uwdomeinnaam.nl/’. Omdat de server moet weten welke pagina hij dan moet laten zien zijn er vaste namen afgesproken voor deze eerste pagina.

   Als u een Linux hosting pakket heeft kunt u kiezen uit:
   index.htm, index.html, index.php

   Als u een Windows hosting pakket heeft kunt u kiezen uit:
   Default.htm, Default.html, Default.asp, Default.aspx, Index.htm, Index.html

   Waarom krijg ik een foutmelding bij het bekijken van mijn website?

   Mogelijk krijgt u één van de volgende foutmeldingen te zien als u uw website probeert te bekijken in uw webbrowser:

   • Forbidden You don’t have permission to access / on this server.
   • U bent niet gemachtigd om deze pagina te bekijken.

   Dit betekent meestal dat u geen geldige eerste pagina op de server heeft gezet (zie boven).

 • Hoe wijzig ik het wachtwoord van mijn FTP account?
  • Het wijzigen van het FTP wachtwoord kunt u zelf via de technische portal (Plesk). Indien u hier geen gegevens van heeft, kunt u die uiteraard bij ons opvragen.
   Uiteraard kunnen wij ook het FTP wachtwoord voor u wijzigen. Wachtwoorden zullen nooit telefonisch worden verstrekt, wij vragen u dan ook hier een “ticket” voor aan te maken door ons een e-mail te sturen aan onze support.

 • Waar plaats ik de bestanden van mijn website?
  • De bestanden voor uw website dient u in de map ‘/httpdocs’ (of ‘/html’ indien beschikbaar) te plaatsen. Deze map is standaard al aanwezig. Mocht u deze per ongeluk verwijderd hebben, dan kunt u deze zelf weer aanmaken.

   Eventueel kunt u zelf extra mappen aanmaken naast de ‘/httpdocs’ map, bijvoorbeeld voor het bewaren van bestanden. Deze kunnen dan alleen via FTP benaderd worden, en niet via uw website.


Lukt het niet om WordPress, Joomla, Magento, Prestashop, Concrete5 of ieder ander OpenSource CMS/Webshop systeem te installeren, of wilt u zich liever bezig houden met de daadwerkelijke website?

Vraag ons dan om onze “installatie hulp”!
Wij installeren ieder OpenSource programma in uw webpakket tegen een eenmalige vergoeding van € 30,- (excl. BTW). U ontvangt vervolgens alle gegevens die mogelijk nodig kunnen zijn om de sites bij te houden. Interesse? Neem contact met ons op!