Getroffen door ransomware, en geen goede back-up tot uw beschikking?

Wat zijn uw mogelijkheden, naast het betalen van losgeld aan “the bad guys”? Wij helpen u graag!

Steeds vaker krijgen wij het verzoek om date te herstellen (data recovery) wat is versleuteld met ransomware, ook wel cryptoware genoemd. Het betalen van losgeld is niet gewenst (hiermee beloon je de criminelen!), maar wanneer er geen goede back-up is, … wat zijn dan uiteindelijk nog de mogelijkheden? De bestanden moeten toch terug komen!

PM Networking heeft ervaring met meerdere soorten/type ransomeware (zoals bijvoorbeeld de “.arena” variant). Wij hebben, zonder losgeld te betalen, succes geboekt in het ontcijferen van bestanden. Het decrypten van de beschadigde bestanden is echter maatwerk, en per incident verschilt de moeilijkheidsgraad.

Naast de ransomware praktijken, en het terug halen (herstellen) van geencrypte data, hebben wij ook (zeer) veel ervaring met de Bitcoin en de gehele Blockchain technologie. Wanneer u concrete vragen heeft met betrekking tot ransomware en bitcoins, kunt u dan uiteraard ook contact met ons opnemen!

Voor de diensten die wij verrichten voor het renoveren van de data, hanteren wij “fixed-price” opgaven die we vooraf kortsluiten met de getroffen persoon/instantie. Daarnaast werken wij altijd op basis van een “no cure, no pay” principe. U betaald ons dus alleen wanneer wij daadwerkelijk uw data terug halen.