Leuke rol weggelegd voor PM tijdens feestelijke viering van de goedkeuring!

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft de Data Pro Code van branchevereniging NL Digital goedgekeurd. Deze gedragscode is bedoeld om bedrijven in de digitale sector te helpen om aan de verplichtingen uit de Algemene verordening gegevensbescherming (Avg) te voldoen. De Data Pro Code is de eerste gedragscode onder de Avg die de AP heeft goedgekeurd.

Als branchevereniging zet NL Digital zich in om de digitale sector te professionaliseren. Waar mogelijk worden ondernemers betrokken bij het ontwikkelen van diensten. Zo ook bij het ontwikkelen van de Data Pro Code.

Maarten Hesse, PM Networking, is vanaf het eerste uur betrokken: “Het was een logische keus om een bijdrage te leveren. Als je je wilt professionaliseren kun je namelijk twee dingen doen: meegaan met de tijd, of het maar laten gebeuren. Wij kozen ervoor om een statement te maken en actief met de Avg aan de slag te gaan. Dat heeft intern de nodige discussies losgemaakt en ik durf wel te stellen dat de Avg-awareness binnen het team én bij onze klanten inmiddels alles goed op een rijtje hebben.”

Wilt u graag meer weten over AVG, neem gerust vrijblijvend contact met ons op!