PM Networking is 1e gecertificeerde Data Pro Code ICT bedrijf van NL

Wij wisten het al enkele weken, maar nu is het toch echt officieel; PM Networking is de eerste IT partij van Nederland die gecertificeerd is volgens de Data Pro Code van Nederland ICT (later dit jaar bekend als NLdigital)!

Data-Pro-Certifief
PM Networking Group: Eerste IT bedrijf in Nederland gecertificeerd volgens de Data Pro Code (Nederland ICT / NLdigital)

25 juni 2019 is de officiële datum dat wij gecertificeerd zijn samen met 4 andere partijen, maar er kan er maar 1 de eerste zijn!

Wij hebben niet alleen onze zaken op orde, ook hebben wij Nederland ICT bijgestaan in het opstellen van het certificeringsproces. Nederland ICT heeft (enorm) haar best gedaan om de Data Pro Code goedgekeurd te krijgen bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Zij hebben een toolkit (pakket) ontwikkeld waarmee de AVG wetgeving op een praktische wijze toegepast kan worden binnen de organisatie.

Naast een assessment, werden (uiteraard) ook onze verwerkersovereenkomsten en procedures (hoe handelen wij b.v. bij een datalek) door een externe jurist/auditor beoordeeld en goed bevonden.


 
 

Wat is de Data Pro Code

De Data Pro Code is een concrete doorvertaling van de Avg voor verwerkers van persoonsgegevens. De gedragscode is recent goedgekeurd door de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) en is daarmee – voor zover bekend – de eerste concrete doorvertaling van de Privacywet (ook bekend als GDPR) binnen Europa. Met een certificering van de Data Pro Code kan je ervan uit gaan dat jouw gegevens bij ons in veilige handen zijn!

Het register

Bekijk hier wie er gecertificeerd is volgens de Data Pro Code;
https://dataprocertificate.nl/register

Op het moment van schrijven (4 juli 2019) zijn er 5 IT bedrijven gecertificeerd en zijn er enkele tientallen in het proces om de certificering te behalen.

Onze certificering

Data-Pro-Certificate-PM-Networking-Group