Cybercriminaliteit neemt toe door Corona en ruim driekwart van de Nederlandse organisaties geeft aan recent een cyberaanval te hebben vastgesteld!

Uit recent onderzoek blijkt dat een meerderheid (72%) van de Nederlandse organisaties in de afgelopen 12 maanden ten minste één cyberaanval op zijn of haar organisatie heeft vastgesteld, terwijl een kwart (25%) meerdere incidenten heeft geconstateerd. Dit geeft een duidelijke weergave van het belang dat gepaard gaat met de juiste inrichting van uw bedrijfs ICT-omgeving.

Nu dit is vastgesteld en u wellicht zelf ook slachtoffer bent geweest, vraagt u zich af hoe voorkom ik dit soort cyberaanvallen en beperk ik de bijkomende schade?

Er zijn een aantal belangrijke tips waarmee u toewerkt naar een veilige situatie waarin u de kans op cyberaanvallen minimaliseert:

Zorg altijd voor een recente back-up. Wanneer er een cyberaanval mocht plaatsvinden is het zaak dat uw organisatie weer zo snel mogelijk van start kan zonder verlies van data. Met de juiste back-up oplossing kunt u gegarandeerd weer snel aan de slag!

Daarnaast is de juiste inrichting van de beveiliging net zo essentieel als een goede back-up. Zorg er dus ook voor dat u gebruik maakt van de juiste anti-virus software en daarbij ook goed nadenkt over bijv. twee-factor-authenticatie en passwoordmanagement. Op deze manier gebruikt u op verschillende manieren beveiliging waarmee u een solide basis creëert.

En misschien wel één van de belangrijkste punten is dat u ook bewustwording bij uw medewerkers creëert. In de meeste gevallen wordt ransomware binnengehaald door werknemers die onoplettend toch de verkeerde phishing mail of link aanklikken etc. U kunt hierin een belangrijke rol spelen door de medewerkers goed te informeren en attent te maken op de risico’s.

Cybersecurity is een specialisme, PM Networking biedt graag ondersteuning

Het inrichten van het juiste cybersecurity beleid met alle bijkomende maatregelen is een uitvoerig process waarbij de rol van een specialist het verschil kan maken. PM Networking denkt graag vrijblijvend met u mee en kan een plan opstellen waarin de juiste keuzes en middelen worden bepaald, zodat u ervan verzekerd bent dat u de juiste maatregelen treft tegen cybercriminaliteit.  

Neem vrijblijvend contact met ons op!

E: Sales@pmnetworking.nl of T: 075 6811 611