Ga terug naar het overzicht

Cybercrime ligt altijd op de loer!...

Zeer recent hebben er een aantal grote hacks plaatsgevonden bij gevestigde organisaties, waardoor wij iedereen willen waarschuwen, extra alert te zijn op verdachte e-mails, webpagina's etc.

Datalek bij marktonderzoekbureau Blauw
Eén van die recente voorbeelden is bijv. Het datalek bij Blauw, een Nederlands marktonderzoekbureau dat voor behoorlijk wat bekende namen werkt. Blauw werkt onder meer voor de NS, Vrienden van Amstel Live, Heineken, ArboNed, Vodafone Ziggo, zorgverzekeraar CZ, Jumbo en nog tientallen andere organisaties. Van al die organisaties liggen er klantgegevens op straat, miljoenen Nederlanders zijn getroffen en het lijkt alleen nog maar groter te worden! Zorg er dus voor als u een account heeft bij één van deze organisaties dat u de wachtwoorden van uw account aanpast en niet zomaar dingen aanklikt in e-mails die van één van deze organisaties uw kant op komen.

Kwetsbaarheid in 3CX software
Een ander voorbeeld is 3CX dit is een aanbieder van een telefonieoplossing, waarbij kwetsbaarheden zijn aangetroffen in de desktop software. Ook hier geldt dat als u gebruik maakt van deze oplossing het verstandig is om in ieder geval de desktop software te verwijderen. Wanneer u meer wilt weten over wat u moet doen, neem vooral contact met ons op! 

Bovenstaande voorbeelden schetsen maar weer eens dat het soms helemaal niet om uw eigen organisatie hoeft te gaan, waardoor uw kwetsbaar wordt voor cybercrime. Dat is ook de reden dat wij in dit bericht wederom oproepen om alert te zijn. Het klikken op e-mails van organisaties die zo betrouwbaar lijken als de NS of Vodafone Ziggo en op die manier besmet raken is één van de meest voorkomende situaties, waardoor computers en/ of hele bedrijfsnetwerken worden gehackt. Wees dus alert en klik zeker niet zomaar alles aan in e-mails die in de voor u vertrouwde organisaties lijken te zijn gestuurd! 

Wilt u meer weten of advies over het tegengaan van Cybercrime, neem dan vooral contact met ons op!